Het is al even geleden dat we de kerstboom hebben opgeruimd. Nu moeten we wachten op de lentezon! Wil je de lente mee naar huis nemen? Kies dan voor een vrolijke, kleurrijke kamerplant!

Orchidee als kamerplant

Orchideeën zijn nog steeds erg populaire kamerplanten, die het hele jaar door bloeien. Ze zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren. De orchidee is een sterke plant, deze plant kan met de juiste verzorging meerdere jaren meegaan, omdat er altijd nieuwe bloemen aan de plant groeien.

Gebruik goede potgrond zodat planten gemakkelijk kunnen groeien en bloeien. Zet de orchidee op een goed verlichte plaats, bij voorkeur op de vensterbank, zodat hij voldoende direct zonlicht kan krijgen (let wel op verwarming). Het is belangrijk om de orchideeën regelmatig water toe te voegen (warm water) en om de groei van de orchideeën te bevorderen.

Creëer een vrolijke kamer met blauwe druifjes

De blauwe druifjes voegen met hun vrolijke mini-belletjes een vleugje kleur toe aan de kamer. De perfecte manier om dus de lente in huis te halen! Goed idee: zet ze in een kas met een beetje mos! Houdt de potgrond wat vochtig en geef ze vlak voor de bloei wat minder water. Dankzij deze vrolijke blauwe druiven is je kamer helemaal klaar voor de lente!

De lentegeur van hyacint in huis

Als je de frisse geur van hyacint ruikt, weet je dat de lente niet ver weg is! Hyacinten zijn er in verschillende kleuren, dus kies de hyacint die het beste bij je kamer en interieur past.

Na thuiskomst van de hyacint gaan de bloemknoppen snel open en kun je volop genieten van de hyacint. Laat de kluit niet uitdrogen, de aarde mag altijd licht vochtig worden gemaakt. De ideale temperatuur voor hyacint is 16 tot 18 graden. Zo groeien de bollen niet te snel en kunt u zo lang mogelijk genieten van de vrolijke bloemen die uit de bollen groeien.

Cyclaam als kamerplant

Cyclaam is een bloeiende kamerplant die het hele jaar door bloeit. Cyclamen kun je het beste in potten van verschillende grootte doen en in elke pot cyclaam in verschillende kleuren planten.

Door elke twee weken te bemesten en regelmatig water te geven, kunnen cyclamen prachtig bloeien.