Ben jij uitgekeken op de huidige inrichting van je woonkamer. Wij hebben hieronder 6 verschillende interieurstijlen voor je op een rijtje gezet. Hier lees je wat voor soort interieurstijl het is en waar de interieurstijl door wordt gekenmerkt.

1. Industriële look

De eerste stijl is industrieel. Bij het industriële interieur ligt de aandacht op metaal, bakstenen muren en robuuste houten elementen. BIj een industrieel interieur moet je vaak denken  aan oude fabriekspanden. Het stoere, robuuste gevoel komt sterk naar voren in deze stijl. De industriële look kan in 2 varianten voorkomen. De eerste variant wordt gekenmerkt door donkere, ruige vintage. De tweede variant is een lichtere, strakker maar toch robuuste variant. 

2. Scandinavische look 

Dit blijft absoluut een van de meest populaire interieurstijlen. Het scandinavische design is al jaren erg populair. De scandinavische stijl kenmerkt zich door de zachte contouren, rustige kleuren en natuurlijke materialen. De meeste scandinavische interieurs hebben een wit, grijs, zwart en hout kleurenpalet. 

3. Bohemién look

De bohémien stijl draait vooral om een creatieve toepassing van rijke patronen, kleuren en vormen. De bohémien staat voor zorgeloze, avontuurlijke personen. Dit interieur komt daarom ook veel voor bij jonge kunstenaars. Het interieur is geïnspireerd op de Marokkaanse en zuid-Westerse stijl. Het kleurenpalet van een bohémien interieur bestaat voornamelijk uit aardse, rijke kleuren met metallic accenten. Er wordt veel gebruik gemaakt van textiel, hout en dierenvachtjes. 

4. Landelijke look

De landelijke interieurstijl kwam in het verleden veel voor in oude boerderijen. Maar in het heden wordt de landelijke interieurstijl ook toegepast in huizen. De basiskleuren van dit interieur zijn wit, beige en natuurlijke tinten. De materialen die veel worden gebruikt zijn hout en grof geweven linnen.

5. Urban modern look

Deze stedelijke interieurstijl stamt af van de stoere lofts in de grote steden. Zij pikken de signalen op uit de drukke omgeving en geven hier op een geheel eigen wijze een spin aan. Urban modern is een mix van erg gevarieerde interieurstijlen. Veel voorkomende combinaties zijn minimalistische elementen, geometrische prints, vintage invloeden maar ook extravagante producten.

6. Shabby chique look

Deze stijl valt het beste samen te vatten door in accessoires en meubels die zijn verzameld op een in vlooienmarkt of in een kringloopwinkel. Dit zijn tweedehands maar chique spullen. Denk aan versleten, oudere bankjes in de mooiste stofjes. De mooiste spiegels met lichte gebruikssporen en de fijnste textielsoorten. Het kleurenpalet wordt vooral gekenmerkt door de kleuren wit, ecru en pasteltinten.