Wanneer je opzoek bent naar een nieuwe keuken zit je al snel vol met ideeën. Het internet heb je waarschijnlijk al helemaal afgezocht en alle kleuren, stijlen en verschillende designs heb je al gezien. De goede keuze maken kan echter soms erg lastig zijn. In deze blog krijg je een aantal tips die je kunnen helpen bij de perfecte keuze.

Vooronderzoek

Ten eerste is het erg belangrijk om te kijken naar de ruimte die je hebt voor een keuken.  Meet de ruimte op of laat hem opmeten zodat je precies weet wat de ruimte is die beschikbaar is. Denk er ook altijd aan om rekening te houden met eventuele ramen en deuren. Je wil natuurlijk niet dat je een deur open doet en vervolgens de koelkast niet meer open kan doen. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je weet waar alle aansluitingen zitten van het water, gas en de stroom. Het kan een hoop tijd en geld kosten wanneer je dit achteraf nog moet verplaatsen. 

Stijl

Nu je het vooronderzoek hebt gedaan kan je echt een daadwerkelijke stijl gaan kiezen. Wil je een moderne of een landelijke keuken? Of een keuken in de klassieke stijl? Kies iets uit waar je volledig achter staat en kijk of je er de ruimte voor hebt in je huis. En daarnaast verschilt het per stijl ook soms veel in budget. Door verschillende keukens te vergelijken en ze vervolgens in je eigen huis in te beelden kan je proberen te kijken wat er het beste uitziet.

Apparaten, kasten en bladen

Wanneer je bezig bent met het ontwerpen is het erg belangrijk dat je weet waar je alles wil gaan plaatsen. Zorg ervoor dat je weet waar elk kastje komt. Daarnaast is het ook goed om te weten waar je apparatuur neer wil zetten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je rekening houdt met een koffiezetapparaat. Wanneer je een groot apparaat hebt is het belangrijk dat je hier ruimte voor overhoud. Kasten en lades zijn ook iets waar je goed over na moet denken. Er zit bijvoorbeeld een groot verschil in de prijs. Uitschuifbare kasten en lades zijn een stuk duurder dan normale kastjes met planken. Kijk daar dus goed naar vantevoren.