Wat gaaf dat jij je huis gaat verbouwen. Nu kun je je huis echt helemaal naar eigen smaak vormgeven. Maar hoe kan je de verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen? Bij deze een aantal handige tips als je gaat verbouwen om zo zorgeloos mogelijk aan de slag te gaan met je eigen paleis.

Tip 1: Hoe vind je een goede aannemer

Een zorgeloze verbouwing begint met het zoeken van een goede aannemer. Wanneer je bijvoorbeeld op Werkspot een opdracht indient kunnen verschillende aannemers daarop reageren met een offerte. Deze aannemers hebben als het goed is al reviews gekregen. Kies dus niet alleen voor de goedkoopste offerte, maar ook degene die foto’s kan laten zien van eerdere klussen en al goede reviews heeft gekregen. Sommige offertes zijn namelijk iets too good to be true.

Tip 2: Werk de bouwopdracht tot in detail uit

Je hebt dus een goede aannemer gevonden. Mooi! Nu zal je de opdracht in detail moeten uitwerken onderhandelen over de kosten. Je moet goed nadenken over zaken waar je je waarschijnlijk nog nooit druk om hebt gemaakt. Waar komen bijvoorbeeld de stopcontacten, lichtschakelaars, spotjes, stroompunten en extra opbergruimte. Zorg dat dit alles in jouw strak uitgewerkte plan staat beschreven, zodat dit later niet tot discussie kan leiden met de aannemer. Je kunt ook een architect inschakelen als je niet zo goed weet waar je moet beginnen.

Tip 3: Afspraken met de aannemer

De beste tip die ik kan geven is dat je de aanneemprijs in termijnen betaald. Ben je tevreden over bijvoorbeeld sloopwerkzaamheden? Betaal dan de eerste termijn. Vervolgens kun je bepalen of je tijdens de werkzaamheden een deel betaalt. Betaal uiteindelijk het grootste deel wanneer de werkzaamheden helemaal klaar zijn en naar tevredenheid zijn uitgevoerd. Zo houd jij de touwtjes in handen. vergeet de hardwerkende mannen af en toe niet trakteren op een lekker bakje koffie en een gevulde koek. Daar gaan nog harder van werken, geloof mij maar.

Tip 4: Hoe houd je de aannemer aan zijn afspraken

Neem altijd in het contract op dat de aannemer een garantie afgeeft voor minimaal de komende vijf jaar. Wanneer er bijvoorbeeld een lekkage voorkomt, kan je de kosten verhalen op de aannemer. Zo weet je zeker dat hij goede kwaliteit wil leveren.

Tip 5: De oplevering

Het is dan eindelijk zover, de oplevering. Maat wat is het nog stoffig overal. Hoe fijn het ook zou zijn, dit gaat de klusjesman natuurlijk niet voor je opruimen. Gezien al je vrienden en familie het verven en klussen bespaard zijn gebleven, kun je ze prima vragen om met zijn allen een dagje te helpen met schoonmaken. Haal voor daarna een lekkere uitgebreide borrel in huis en je hebt meteen een bedankje voor je lieve vrienden en familie.