Wanneer je je huis in gaat richten, zijn er veel zaken waar je op moet letten. Maar je wil vooral dat je huis er mooi uit gaat zien, hoe ga je dit doen? Lees hier de huis trends van 2019 die je voor de lange termijn aan kunt schaffen. Want laten we eerlijk zijn, je wil wel met de trends mee, maar niet ieder jaar alles nieuw te hoeven kopen.

Ronde vormen

Niet alleen bij modellen, ook in het interieur gaan we ronde vormen steeds meer waarderen. Dit kan in de vorm van een ronde lampenkap zijn of een ronde eettafel. Een ronde tafel lijkt in eerste instantie niet praktisch, omdat er geen vlakke kant tegen de muur staat en hij dus verder je kamer in komt, maar een ronde tafel heeft ook vele voordelen. Aan een ronde tafel kun je makkelijker iedereen aankijken en kun je met meer mensen dus gezelliger tafelen dan aan een hoekige tafel. Ook kun je aan een ronde tafel net zoveel mensen kwijt als aan een vierkante of rechthoekige. Naast het praktische staat een ronde tafel ook heel leuk in huis. Vind je het wel leuk die ronde vormen, maar voor een eettafel net te spannend? Er zijn ook veel salontafels verkrijgbaar die rond zijn, bijvoorbeeld in verschillende hoogtes, waardoor je er meerdere bij elkaar kwijt kunt en een speels effect creƫert. Daarnaast zie je in de verlichting ook veel rond. Zo zie je steeds meer led bollen, je maakt dan geen gebruik van een lampenkap, maar de bol heeft van zichzelf al genoeg uitstraling. Ideaal voor een modern huis!

Natuurlijke elementen

We zien ook steeds meer natuurlijke elementen terugkomen in huis. Robuuste houten tafels, leren stoelen, noem het maar op. Natuurlijke producten zijn over het algemeen heel duurzaam. Daarnaast geeft het ook een mooie en stoere look. Het kan goed gecombineerd worden met wit, maar natuurlijke kleuren kunnen vaak met heel veel kleuren gecombineerd worden. Het gebruik van natuurlijke producten geeft je huis een moderne, warme en stoere uitstraling. Dat wil je!

Velvet

Een trend die we heel veel voorbij zien komen, zowel in kleding als in interieur, is velvet. Velvet wordt vaak gezien als een stof die alleen in de winter gebruikt kan worden, maar dat is zeker niet het geval. Velvet in je interieur werkt altijd, het geeft een vintage look. Wat heel mooi combineert met een industriƫle look. Pas wel op met het toepassen van velvet, teveel doet af aan je interieur. Probeer het daarom te beperken tot 2 of maximaal 3 meubels.

Vintage

Vintage is een trend die we de laatste jaren veel terugzien in interieurs. Een modern huishouden met een aantal vintage tinten. Knap bijvoorbeeld zelf de oude stoel van je oma op en je hebt een antiek meubel met een moderne look in je huis. Heel leuk om wat warmte toe te voegen, die oude meubelen zijn vaak gemaakt van een donker hout en zijn vaak wat robuuster. Wanneer je de moderne look wil behouden is het aan te raden om maar enkele elementen vintage te hebben, anders kan het geheel oubollig lijken en dat is niet wat je wil!