Veel woonkamers zijn tegenwoordig niet meer zo speciaal, veel mensen hebben dezelfde soorten woonkamers. Met deze tips maak jij je woonkamer speciaal!

Kleuren-matchen

Als je hele woonkamer nu met dezelfde kleurtinten gemaakt is, probeer dan om er kleine details aan toe te voegen die uitblinken. Is alles beige, bruin en wit, probeer dan iets als uit een totaal andere kleurgroep, zoals een felgroen kussentje of een schilderij met een felgroen blad. Dat springt dan boven de rest uit en maakt jouw woonkamer speciaal, omdat je laat zien dat er is nagedacht over de kleuren.

Vormen van meubels

Met bepaalde vormen banken kun je speciale ‘’zones’’ in je woonkamer creëren. Met een u-bank kun je een aparte zithoek maken, met de achterkant van een l-vormige bank deel je de woonkamer op in twee delen. Zo kun je binnen je woonkamer nog verschillende plekken maken, die bestemd zijn voor verschillende doelen.

Eyecatch-meubel

Je kunt je woonkamer ook verfraaien door één eyecatch meubel neer te zetten. Dat meubel definieert dan meteen jouw woonkamer. Kies daarom wel voor een meubelstuk dat goed bij je woonkamer past, zodat het niet een eyecatcher is omdat het niet thuishoort in je woonkamer. Denk aan een mooi dressoir of een retro meubel, een van de trends dit jaar.

Licht

Zorg dat er in je woonkamer voldoende lichtinval is en houd hier rekening mee als je de kleuren voor je woonkamer uitkiest. In woonkamer waar weinig lichtinval is, moet je niet al te veel zwarte en donkerbruine kleuren gebruiken, omdat deze de donkere uitstraling van de woonkamer versterken. Als je wel een donkere woonkamer hebt is het slim om aan extra lampen te denken. Spotjes of een mooie kroonluchter kunnen veel toevoegen aan de uitstraling van je woonkamer, zeker als ze goed afgestemd zijn op de rest van het interieur.