De slaapkamer is vaak een van de kamers die het minst goed is ingericht. Maar waar ligt dit aan? Je woonkamer is vaak prachtig gestyled, de kinderkamers zitten vol met leuke meubels en de keuken ziet er strak uit. Maar wat er vaak als laatst komt is je eigen slaapkamer. Dit zal echter zo voorbij zijn. In deze blog leer je in no time hoe je ‘Master Bedroom’ moet inrichten.

Wat komt er allemaal in te staan?

Als eerste is het slim om jezelf de vraag te stellen wat er allemaal in je slaapkamer hoort. Er staat vanzelfsprekend een bed in. Zorg dat je bed op de juiste plek in je kamer staat zodat je nog ruimte overhoudt voor ander meubilair. Daarnaast staat er natuurlijk een kast in je kamer en een nachtkastje. Het is mooi als deze goed bij elkaar passen. Daarnaast moet goed nadenken over wat je allemaal wil gaan doen in je kamer. Wil je bijvoorbeeld een plek hebben om te zitten? Of wil je een wastafel met een raam om je make up op te doen? Bepaal vervolgens je wat je het belangrijkste vindt en richt je kamer daar op in.

Welke kleuren kies je?

De invloed van bepaalde kleuren kunnen verrassend groot zijn. Het is daarom belangrijk dat je kiest voor de goede kleuren. Het is bewezen dat elke kleur een ander effect op je heeft. Zo krijg je bijvoorbeeld meer kracht en energie van rood en meer rust en kalmte van blauw. Het is goed voor je om naast je grijs, witte of zwarte muren sfeermakers in je kamer te hebben. Hierdoor voel je je meer thuis op je kamer. Dit is wat verschillende kleuren met je doen:

  • Groen, geeft kalmte en ruimte.
  • Rood, geeft kracht, sensualiteit en liefde.
  • Geel, geeft vrolijkheid, inspiratie en warmte.
  • Blauw, geeft koelte, rust en betrouwbaarheid.

Er zijn natuurlijk nog veel meer kleuren die allemaal een ander effect op je hebben. Op internet kan je makkelijk vinden wat elke kleur met je doet.

Kies leuke basiselementen

Het is belangrijk om leuke persoonlijke en originele basiselementen aan je kamer toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een leuke luie stoel, een stoere boomstam als bijzettafel of een persoonlijk schilderij of kunstwerk. Verder kun je met bepaalde elementen je kamer groter laten lijken. Wanneer je bijvoorbeeld een grote spiegel in je kamer zet kijkt het of je meer diepte hebt. Je kamer wordt dan optisch vergroot. Maar behalve dat kan de juiste belichting ook veel uitmaken. Dus het uitzoeken van de juiste lamp is ook belangrijk.