Wilt u uw tuin gaan verbouwen, let dan goed op deze dingen voordat u dat doet!

Tegels of gras?

Soms is het lastig om te bepalen wat voor tuin je wil. Wil je veel gras of veel tegels? Gras ziet er mooi uit, maar kost veel moeite om te onderhouden. Voor kinderen is gras fijner om te spelen in verband met vallen etc. Als je wil zou je kunstgras kunnen kopen, dan hoef je het bijna niet te onderhouden, en met het kunstgras van tegenwoordig zie je het verschil bijna niet meer met echt gras. Als je tegels wil dan ga je voor een nettere uitstraling, kies dan voor keramische tegels. Die zijn er tegenwoordig in alle kleuren en maten, en ze zijn ook nog eens krasvrij. Let met tegels wel altijd op, soms kan het zo zijn dat je meer moet gaan betalen door regelingen met de belasting. Als je  meer tegels hebt loopt het regenwater immers minder goed weg dan met potgrond.

Vijver of zwembad?

Als je een vijver of een zwembad wil, moet je dat ruim van tevoren weten. Zodra je tuin er al in ligt is het immers erg lastig er nog een vijver of zwembad in te leggen, bovendien betaal je dan dubbel, eerst voor je normale tuin en daarna nog voor je zwembad. Weet dus ruim voordat je je tuin aan gaat leggen/gaat verbouwen of je een zwembad/vijver wil, zodat je niet onnodig extra geld uit hoeft te geven.

Het terras

Denk ook goed na over het terras, wat en hoe. Moet het een overdekt terras zijn, dat is handig voor in de winters maar dan moet er ook een warmtelamp bij. Hoe groot moet het terras zijn, wilt u er met de hele familie kunnen zitten of is het voor een klein gezin bedoeld?