Het is iets waar mensen niet echt goed over nadenken. De hal is immers ook minder belangrijk dan de woonkamer of de keuken. Het is belangrijker dat de woonkamer er gezellig uit ziet dan dat de hal een leuk knus hok is. Het is echter wel de plek die je het eerst ziet als je binnen komt. Het geeft de eerste indruk van je huis. Je wil je huis met een fijn gevoel betreden en dus is het toch belangrijk dat je de hal op een leuke manier inricht. In deze blog volgen wat tips om je hal zo leuk mogelijk in te richten. 

Decoratie

Zoals net al gezegd, de hal hoeft niet achter te blijven qua decoratie. Ook de hal kun je naar jouw smaak inrichten. Let er echter wel op dat je niet te los gaat. De ruimte is namelijk beperkt en je moet voorkomen dat je de hal te vol propt. De functie van de hal blijft namelijk wel dat je er doorheen kan lopen. Toch kunnen kleine dingetjes de hal al veel gezelliger maken. Denk aan een tafeltje met wat accessoires of een kamerplant. Ook sfeerverlichting doet altijd goed zijn werk.

Opbergruimte

Hoe klein de hal ook is, opbergruimte is en blijft noodzakelijk. Als je hier niet voor kiest zal de hal een grote bende worden. Jassen zullen overal slingeren. Naast de gewone kapstok is het heel leuk om haakjes op de muur te hangen. Deze zijn er in alle soorten stijlen, waardoor het ook als decoratie kan dienen. Indien je meer ruimte hebt is het ook leuk om een kast met een schuifdeur te maken. Hier kun je naast haakjes ook planken in maken voor bijvoorbeeld schoenen en tassen.

Optimaliseer de ruimte

Veel mensen willen zoveel mogelijk spullen in de kleine hal kwijt. Kijk daarom naar alle potentiĆ«le opbergruimte. Vooral ruimtes die anders toch geen doorgang zijn zijn ideaal als opslagruimte. Denk hierbij aan ruimte onder de trap of manden op een kast. Kijk daarna naar multifunctionele meubels. Zo zijn er bijvoorbeeld meubels die als kast en kapstok kunnen dienen. Heel handig voor in een hal met weinig ruimte.