We kennen allemaal het gevoel wel dat je ergens op bezoek komt en bij binnenkomen denkt hoe houden hun het toch zo schoon en netjes. We vragen ons dan ook vaak af waarom kunnen andere mensen dit wel, maar lukt het onszelf niet? Hoe dit komt? Dit komt doordat de meeste mensen die een echt schoon huis hebben meestal een aantal basisregels toepassen. Lees verder om deze basisregels ook te weten te komen!

1. De slaapkamer

Begin ‘s ochtends met een vast ritueel om je bed op te maken wanneer je opstaat. Op deze manier heb jij in het begin van de ochtend al meteen een taak voltooid en kun je ‘s avonds weer in een fris en opgemaakt bed stappen.

2. De keuken

Maak de oppervlaktes in de keuken leeg en de tafel smetvrij. Er is niets zo onverzorgd als een aanrecht of tafel met kringen of kranen met vlekken. Ga er iedere keer na gebruik met een doek overheen zodat je iedere keer naar een schone keuken kan kijken.

3. Een vaste plek

Portemonnee, schoenen, jassen en autosleutels al deze kunnen rondslingeren in je huis. Creëer voor al deze spullen een vaste plek zodat ze altijd opgeruimd zijn.

4. Materialen die je vaak aanraakt

Het is belangrijk om materialen die je vaak aanraakt zoals een deurklink regelmatig schoonmaakt. Deze oppervlaktes kunnen veel bacteriën bevatten en kunnen daarnaast nog eens veel vingerafdrukken bevatten. Het is daarom belangrijk om deze oppervlaktes dagelijks schoon te maken.

5. Minimaliseer je huis

Je wilt je huis schoon hebben zonder al te veel moeite? Ga voor een minimalistisch interieur, hoe minder spullen je hebt hoe makkelijker het schoon te houden is.