Op kantoor is het essentieel om de orde te handhaven. Als we alles op een rijtje hebben, kunnen we tijd besparen bij het zoeken naar een document, zoals een factuur, een bestelling of een ander type bron.

Het hebben van een goede kantoorkast van Officetopper is onmisbaar in de werkroutine. Het gaat om een soort meubilair dat ons in staat stelt de chaos te ordenen, alles te laten identificeren om zo snel mogelijk te vinden wat we zoeken en vertragingen in de activiteiten te vermijden.

Er zijn verschillende soorten kantoorkasten, met verschillende kenmerken. In dit artikel geven wij je enkele tips om de optie te kiezen die je het meest interesseert. Kijk hier eens naar!

Waarop moeten we ons baseren bij de keuze van een kantoorkast?


Wanneer we hangmappen moeten opbergen, is de archiefkast de beste oplossing, omdat deze het mogelijk maakt alle documentatie geconcentreerd in dezelfde werkruimte onder te brengen. Zij bestaan meestal uit vaste laden en zijn voorzien van een slot.

Als we niet veel ruimte hebben, is het interessant om onze toevlucht te nemen tot de kantoorkast met schuifdeur. Om het te openen is niet meer ruimte nodig dan je in het begin al hebt, zodat ze zelfs in hoeken kunnen worden geplaatst, wetende dat ze niet beperkt zullen worden.

We kunnen ook goed gebruik maken van de ruimte door een lage kantoorkast te kopen. Dit soort meubilair kan bijvoorbeeld worden geĆÆntegreerd onder een raam, of de rand van het werkbureau ondersteunen.

Gebruik van het kabinet


Meestal gebruiken we de kantoorkast om verschillende documenten in op te bergen, hoewel dit afhangt van de behoeften van het bedrijf. Er zijn ook speciale opbergkasten voor veiligheidssleutels, technologische voorwerpen zoals camera’s of projectoren, en zelfs kabels.

Alvorens tot aankoop over te gaan, moeten we in gedachten houden wat we in de kasten gaan opbergen. Sommige modellen kunnen worden aangepast aan een aantal specifieke behoeften, zodat elke werkwijze een andere vorm van kabinet heeft.

Esthetisch element


Naast de genoemde criteria moeten we ook rekening houden met de esthetiek alvorens een kantoorkast te kiezen. Ook de stijl en het materiaal moeten worden geƫvalueerd: een metalen kast kan bijvoorbeeld goed staan in een modern kantoor.

Houd ook rekening met de rest van het meubilair dat de omgeving uitmaakt, en kies een kast die daarmee te maken heeft (anders wordt het een disharmonisch element dat er niet erg goed uitziet).

Bovendien is de esthetiek van een traditionele kast niet dezelfde als die van een kantoorkast, en zelfs vergaderzalen hebben hun eigen stijl van kast, die kan worden geplaatst onder het scherm of de TV waar we projecteren.