Duurzaamheid op kantoor, we weten dat we er iets mee moeten, we doen ons best om zo duurzaam mogelijk te opereren, maar vallen toch vaak terug in oude en ‘slechte’ gewoonten. Zeker wanneer we een kosten afweging moeten maken tijdens het (opnieuw) inrichten van een kantoor. Dan rijzen de vragen: hoe duurzaam zijn we eigenlijk? Hoe duurzaam zijn de huidige initiatieven en nog belangrijker: wat brengt de toekomst ons?

Laten we beginnen met de definitie van ‘duurzaamheid’

Wanneer we de Dikke van Dale openslaan bij het woord duurzaamheid en de eerste twee definities lezen komen we op een mooi antwoord: Duurzaamheid:  ‘langdurig en weinig aan slijtage of bederf onderhevig’. 

Klinkt logisch toch? 

‘Duurzame’ kantoorinrichting

Laten we er voor de eenvoud even vanuit gaan dat we met z’n allen de moeite nemen om te investeren in duurzame kantoorinrichting. Er is besloten dat we investeren in duurzame ‘cradle-to-cradle’ kantoormeubilair. De producten die we aanschaffen moeten oneindig kunnen worden hergebruikt of onschadelijk kunnen worden afgebroken. We zijn het er allemaal over eens: een duurzame investering met het oog op de toekomst!

Maar hoe duurzaam is het huidige duurzame ‘cradle-to-cradle’ kantoormeubilair?

Wanneer we kijken naar de huidige stand van zaken komen we helaas tot de conclusie dat er nog voldoende winst te behalen valt. Producenten van kantoormeubilair zijn gewoonweg niet in staat om  het meubilair in zijn volledigheid te recyclen of te renoveren. 

Gebeurt dit wel? Dan wordt het meubilair gedemonteerd en gescheiden afgevoerd. Resultaat: een serie aan transport en productiebewegingen die het duurzame initiatief weer te niet doen. 

De markt van duurzaam kantoormeubilair is dus helemaal niet zo duurzaam!

Hoe gaan we dit probleem oplossen? Wat brengt de toekomst?

Maar als het huidige duurzame kantoormeubilair helemaal niet zo duurzaam is als gedacht, wat moeten we dan?

Er is één antwoord: ÉCHT CIRCULAIR KANTOORMEUBILAIR.

Circulaire kantoormeubilair, wat is dit precies?

De letterlijke betekenis van Circulair is kringloop of omloop. Uitgangspunt hierbij is dat we qua grondstoffen, producten en afval de cirkel rondmaken. Circulair meubilair is dus niets anders dan het in omloop houden van de meubels en de onderdelen. Met name het ‘in omloop houden’ is voor veel partijen een groot probleem.

Een kijk in de toekomst: Circufair is Circulair

Halverwege 2018 begon het bij Aaldrik Pultrum ‘eigenaar van Circufair’ te borrelen. Circulair Meubilair, maar dan de 2.0 versie waarbij de focus ligt op het in omloop houden van kantoormeubilair. Hierdoor wordt er op andere manier rechtgedaan aan het woord duurzaam. 

Maar hoe werkt het concept van Circufair?

Het begint bij het leveren van een kwalitatief hoogwaardig product dat lang mee gaat. Klinkt vanzelfsprekend, maar toch is dit niet altijd zo.

Vervolgens draait het allemaal om het verlengen van de levensduur zonder dat het meubilair direct afgevoerd wordt.

Circufair levert acht jaar garantie op meubilair. Gaat er in deze periode iets stuk? Dan wordt dat GRATIS en voor niets binnen 5 werkdagen gerepareerd.

Na de garantie periode blijft de service hetzelfde, maar betaalt de klant naar gebruik.

Door deze manier van werken wordt de levensduur van het meubilair verlengd en is er sprake van minder afval. Dat wil toch iedereen?

Benieuwd naar dit concept en de producten? 

Klik dan hier om naar de website van Circufair te gaan>>>