De meeste mensen zullen de woorden kelder en gezellig niet in dezelfde zin opnemen. Een kelder is bij de meeste mensen een saaie plek die fungeert als opbergplaats. Mocht je nou ruimte over hebben dat kun je hier natuurlijk veel meer dingen mee doen. Je zou hier bijvoorbeeld een echte mancave van maken of een leuke speelplaats voor de kinderen. 

De eerste stap

Zorg er voor dat de kelder in ieder geval waterdicht is en goed geïsoleerd is. Als je er eens gezellig met wat mensen wil gaan zitten moet het natuurlijk niet zo zijn dat je ineens nat wordt van de druppels water, of dat jullie met z’n allen vergaan van de kou. Kelders zijn vaak heel erg vochtgevoelig en daarmee automatisch ook schimmelgevoelig. Zorg dat dit wordt opgelost als je een gezellige sfeer wil creëren. 

De muren

Zorg er daarna voor dat de mure goed in elkaar zitten. De isolatie dient al voor temperatuur en geluid, maar het moet er natuurlijk ook gezellig worden. Laat je muren stuken en in een mooie kleur schilderen. Je  moet er zeker van zijn dat iedereen bij binnenkomst meteen een warm gevoel krijgt door de kleuren van de kamer. 

Interieur

Afhankelijk van wat voor kamer je wilt maken van de kelder moet er interieur gekozen worden. Voor een mancave moet er natuurlijk altijd een tv en een kleine koelkast aanwezig zijn. Mits er ruimte voor is, is het ook leuk om een pooltafel of voetbaltafel in het hok te zetten. Als je er een logeerkamer van wil maken, spreekt het voor zich dat er een bed in de kamer zal moeten komen. Een nachtkastje en eventueel wat posters zijn leuk voor de decoratie. Een ander idee is om er een speelhoek van te maken voor de kinderen. Zorg voor een leuke mat en wat leuke speeltjes zodat zij hier een tijdje aan de gang kunnen.