Waarschijnlijk denk je bij glas in huis aan ramen. Vroeger was dat eigenlijk ook de enige reden waarvoor het werd gebruikt maar tegenwoordig kan je glas gebruiken voor veel meer. Heb jij wel eens gedacht aan het maken van meubels waar glas in zit? Glas heeft een luxueuze uitstraling en kan bijdragen aan een moderne sfeer in je huis. Als je wil weten waar je glas allemaal voor kan gebruiken dan zit je bij dit blog aan het goede adres. 

Creëer ruimte in je huis

Glas kan goed gebruikt worden om een ruimtelijk effect te creëren. Daarnaast kan het ook ruimtes verbinden. Een ander voordeel van glazen wanden en deuren in je huis is dat je ruimtes erg licht zijn. Als je denkt dat glas niet in je huis past dan moet toch maar eens op onderzoek uitgaan, tegenwoordig heb je veel verschillende glazen deuren waardoor je het al gauw passend kan maken bij de rest van je woning.

Meerdere verdiepingen met elkaar verbinden door glas

Het klinkt misschien wat raar… Maar met een glazen vloer kan je twee ruimtes met elkaar verbinden. Het gaat natuurlijk een flinke stap verder dan een deur of een wand maar als je het eenmaal hebt dan wil je er waarschijnlijk niet meer vanaf. Misschien is het aan het begin wat eng maar het went zeker na een tijdje.

Glas is ook nog een praktisch

Je hebt nu inmiddels wel genoeg voorbeelden van de kracht van glas in je interieur. Maar naast dat het heel modieus is, is het ook nog eens heel praktisch. Glas is een materiaal wat heel erg makkelijk schoon te maken is. Houdt er wel rekening mee dat glas kwetsbaarder is dan veel andere materialen.

Enthousiast geworden maar ben je er toch nog niet helemaal uit? Ga eens inspiratie opdoen op internet, of bij een glasspecialist en kijk wat de mogelijkheden zijn.