Je hebt eindelijk het contract voor je nieuwe woning getekend. Je hoeft alleen nog te wachten op je sleutel. In de tussentijd kun je vast beginnen met het inrichten van je huis. Maar hoe bepaal je je eigen stijl? En bij welke kleuren en materialen voel jij je fijn? In dit blog lees je een aantal tips om die huis perfect in te richten naar jouw stijl.  

Ga op zoek naar inspiratie

De eerste stap in het inrichten van je huis is op zoek gaan naar inspiratie. Ga op zoek naar wooninspiratie voor het inrichten van je nieuwe huis. Bezoek woonwinkels, blader door woonmagazines. Ook online vind je veel woonblogs en woonmagazines met de leukste woonideeën, interieurtips, woonwinkel adressen en inspirerende artikelen.

Je begint steeds een beter beeld te krijgen van je stijl en de inrichting die je graag wil. Vervolgens kan je een moodboard gaan maken. Alle woonideeën die je hebt kun je op dit blanco schilderij plakken. Ook foto’s van accessoires en meubels kun je op je moodboard plakken. Vind je het knippen en plakken niets of werk je liever online? Dat kan ook, maak dan gebruik van een online moodboard. Een goed en veelgebruikt voorbeeld hiervan is pinterest. Sla al je favoriete afbeeldingen op en creëer je eigen woonstijl.

Bepaal de inrichting van het huis

Welke kamer ga je waar voor gebruiken? Kijk goed naar ruimte en welke functie de kamer moet krijgen. Maak vervolgens een grove schets op een bouwtekening of plattegrond. En durf te doen, wees niet bang om iets te veranderen. Bijvoorbeeld door een muurtje weg te halen of een aanbouw te maken. Nu kan het nog als je eenmaal alles hebt ingericht en je er woont is dit een stuk lastiger.

Bijpassende kleuren palette  

Kleur is heel bepalend voor je interieur. Ga je voor lichte kleuren of donkere kleuren of vind je felle kleuren juist mooier. Er zijn super veel kleuren om uit te kiezen. Kies dan ook de kleuren waar jij je prettig bij voelt. Als je de kleuren op de muren wat rustiger houdt, kun je gebruik maken van wat opvallende accessoires. Zorg er in iedere geval voor dat alle kleuren goed bij elkaar passen.

Shoppen 

Nu de woonstijl is bepaald die je graag wilt in je huis, kun je beginnen met het leuke gedeelte, het winkelen. Wanneer alle meubels zijn gekocht kan je het huis gaan inrichten. De accessoires kan je het beste toevoegen als de grote meubelen al in het huis staan. Op deze manier heb je een goed overzicht van het huis en kun je de juiste accessoires in de juiste kleuren erbij gaan zoeken.