De woonkamer! Misschien wel een van de leukste kamers in je huis om in te richten. Meestal is de woonkamer een van de grootste ruimtes in het huis. Richt hem dus in zoals jij graag wil, je gaat er waarschijnlijk veel tijd in doorbrengen. In dit artikel vind je een aantal tips hoe je de woonkamer tot een echte eyecatcher maakt. 

Behangen

De woonkamer is een kamer die meteen opvalt in je interieur. Met behang kan je ervoor zorgen dat je woonkamer een echte eyecatcher wordt. Met verf maak je juist je woonkamer erg strak en clean. Met behang kun je helemaal losgaan met prints, een effen kleur is ook mogelijk maar de printjes zijn eigenlijk juist het leukst aan behang. Je kunt echt wel verschillende printjes in 1 ruimte gebruiken, als je maar zorgt dat het door gebruik van de juiste kleuren een geheel wordt. Hoe je dat doet zal ook nog in dit artikel worden beschreven.

Verven

Wanneer je niet van prints houdt of behangen te veel werk vind kun je ook gaan verven. Wat je vaak ziet in woonkamers is het rustig houden van de muren en dan één muur in een felle accentkleur verven. Hou je niet van felle kleuren? Dan kun je je muur ook in een donkere kleur verven zoals bordeauxrood of mosgroen. Tip: gebruik lichte kleuren in een kleine kamer en donkere kleuren in een grote kamer. 

kleuren combineren 

Om je woonkamer een geheel te laten lijken is het belangrijk om te kijken naar kleurtonen. Probeer warm met warme kleuren te combineren en koel met koele kleuren. Zo krijg je meer één geheel en ziet je woonkamer er het mooist uit. Of kies bijvoorbeeld voor een drukke muur met print en hou de rest van je muren rustig, hierdoor maakt de print je woonkamer niet optisch kleiner.