Eindelijk, jouw eigen plekje. Je hebt er lang en hard voor gewerkt. Nu alles uitgepakt en deels al ingericht is, merk je ineens dat het toch net iets mist. Natuurlijk is het een fijn plekje, maar je voelt je nog niet helemaal thuis. Wat kan je hier tegen doen? Wij geven je hier een aantal tips om van jouw huis een echt thuis te maken en om er voor te zorgen dat je nooit meer wil verhuizen!

Word creatief

Merk je dat er wat samenhang mist tussen je meubels, of dat de kleuren van de meubels toch niet zo goed bij de rest van het interieur passen? Steek dan je handen uit de mouwen en pimp je eigen spullen. Wat een likje verf al niet kan doen voor een simpel kastje. 

Opgeruimd staat netjes

Het is wetenschappelijk bewezen: rommel in je huis heeft invloed op jouw humeur en hoe jij naar de wereld kijkt. Begin dus eerst eens met opruimen! Dit zorgt er niet alleen voor dat er meer rust in je huis heerst, maar ook in je hoofd! Het geldt niet alleen voor rommel, maar ook voor dat kastje dat je 10 jaar geleden hebt gehaald, maar eigenlijk nooit mooi hebt gevonden. Gooi ook alles wat je niet (meer) aanstaat weg, om meer rust in huis te creëren. 

Fotoshoot

Dit is natuurlijk dé manier om jouw huis, jouw thuis te maken. Hang of plaats door het hele huis foto’s van jezelf en/of je gezin. Deze kleine stukjes zorgen er namelijk samen allemaal voor meer samenhang en het daadwerkelijke ‘thuisgevoel’. Heb je maar een paar foto’s? Hou dan een ‘fotoshoot’ in je huis. Door ook je huis vast te leggen op deze foto’s zorg je er natuurlijk voor dat het huis steeds meer als iets van jou gaat voelen.

Eettafel is leeftafel

Een eettafel is namelijk niet zomaar alleen een eettafel, je kan hem ook voor allerlei andere dingen gebruiken. Door ervoor te zorgen dat je een multifunctionele ‘ruimte’ creëert, ontstaat er een plek waar jij met jouw familie en/of vrienden kan samenkomen. Zo ontstaat er ook een centrale plek in huis waardoor er weer meer samenhang komt. 

Fleur de boel op

Dit kan je doen door bijvoorbeeld je meubels een likje verf te geven, maar de makkelijkste manier is om planten en bloemen naar binnen te halen. Ze brengen leven in je huis door hun vrolijke en kleurrijke uitstraling. Niet getreurd, je kan natuurlijk ook altijd nep planten in huis halen als je geen groene vingers hebt!

Breng er zelf en samen tijd door

Zorg ook dat je toch regelmatig thuis bent. Wanneer je namelijk maar heel af en toe in je huis bent, kan je jezelf natuurlijk moeilijk aarden daar. Neem dus je rust en blijf af en toe gewoon lekker thuis! Het beste is nog om tijd in huis door te brengen met anderen. Dus breng er tijd door met je gezin of nodig regelmatig mensen uit! Deze gezelligheid doet namelijk veel voor de manier waarop jij naar je huis kijkt.