Het is bijna weer zover over een maand is het kerst. Ben jij ook dol op de kerst en hangt jouw huis ook vol met kerstdecoraties? Dan zijn deze 3 handige tips ideaal voor jou! In dit blog lees je hoe je door een aantal kleine aanpassingen je huis kerstproof kan maken.

Tip 1: kaarsjes

Kaarsjes kunnen niet vergeten worden met de kerst. Kaarsjes horen bij de kerst en zorgen voor een knusse sfeer en gezelligheid. Je kan zowel binnen als buiten kaarsjes aansteken. Een leuke toevoeging is om de kaarsjes te plaatsen in een leuke kaarslichthouder of een glazen lantaarn. Dit zorgt voor een leuke uitstraling.

Ben jij erg creatief? Dan kan je kaarslichthouder zelf maken en decoreren. Koop een simpele glazen pot en je kan beginnen met decoreren. Je kan je kaarslichthouder met vanalles decoreren, denk aan mos, een vachtje, kerstballen of hout. Er zijn een hoop mogelijkheden om je kaarslichthouder te decoreren. Voor inspiratie kun je gebruik maken van Pinterest. 

Tip 2: Kerstkrans 

Een krans is een eenvoudige, maar leuke manier om je huis te decoreren voor de kerst. Je kan kiezen voor een krans die je kan ophangen aan bijvoorbeeld de deur of een liggende kans voor op de tafel. Een liggende kerstkrans is direct ook een leuk kerststuk voor op tafel. Als je kiest voor een kerststuk voor op tafel, is het leuk om er een te kiezen met kaarsen.

Tip 3: kerstdecoratie buiten

Je huis decoreren voor de kerst is niet alleen leuk voor binnen, maar buiten kan je huis ook gezellig maken voor de kerst. Hier heb jij niet alleen plezier van, maar ook de mensen die voorbij komen. Je kan je huis aan de buitenkant eenvoudig versieren, door gebruik te maken van lichtjes of een kerstboom. Lichtjes zijn super gezellig met de kerst en een kerstboom is het symbool van de kerst. 

Als je kerstverlichting buiten wilt hangen, is het wel van belang dat je kerstverlichting hebt die ook voor buiten geschikt is. Er zijn een hele hoop soorten verlichting voor buiten. Je kan kiezen voor ijspegels, dit is leuk voor aan de dakgoot of de balustrade, een lichtnet is leuk voor over een boom. Je kan je verlichting overal in de tuin neer hangen.

Een sfeervolle kerstboom kan niet alleen voor binnen leuk zijn, maar buiten is een kerstboom ook super leuk. Je kan kiezen voor een kleine kerstboom, maar een grote kerstboom is ook leuk. Ongeacht wat je kiest is het wel leuk om de kerstboom te decoreren. Dit kun je doen met verlichting en kerstballen.