Vroeger richtte jij als ouder zijnde nog de kamer van je kind in. Nu dat je kind een tiener is, heeft je zoon of dochter een hele andere smaak dan jouw als ouder zijnde. Een tiener heeft nu eenmaal een eigen mening, maar hoe laat je dit terugkomen in de slaapkamer? Dit blog staat vol met inspiratie en tips om jouw zoons of dochters kamer in te richten.

Waar moet je het laten?

Een kenmerkend aspect van tieners is dat ze nu eenmaal veel spullen hebben. Denk aan een hoop kleding, schoolspullen, verzorgingsspullen en ga zo maar door. Een hele hoop dus om op te bergen. In een kleine slaapkamer kan je dit het beste doen door de hoogte in te gaan. Bovendien heb je boven in de kast ook ruimte en hetzelfde geldt voor onderaan in de kast.. Plaats je schoenen onderaan in je kast, hier nemen de schoenen niet te veel ruimte in beslag. Bovenaan de kast kun je vooral spullen neerleggen die niet veel worden gebruikt. Denk aan spullen van vroeger of de kleding voor een ander seizoen.

Licht in de slaapkamer

Hoe meer licht er in een kamer is, hoe groter de ruimte eruit ziet. Licht doet een kamer groter ogen, dit wil natuurlijk iedereen! Hang voor het raam geen donkere gordijnen, dit doet de kamer veel donkerder lijken. Ook is het gebruik van lichte tinten op de muur een aanrader. Lichte tinten doen een kamer groter lijken en het ziet er ook nog eens een stuk frisser uit.

Van rommelig bureau tot werkplek

Iedereen herkent het wel, je hele bureau ligt vol met zooi. Je komt thuis van school en je gooit je tas maar neer op bureau. Dit verklaart ook direct waarom je bureau vaak een rommel is. Op deze manier is het hele idee van een bureau weg. Een bureau geeft jouw de mogelijkheid om rustig aan schoolzaken of andere belangrijke zaken te werken. Dit gaat niet als je hele bureau een zooi is. Hoe overzichtelijker je werkplek is, hoe minder afleiding je hebt, hoe beter. Begin dus maar met opruimen. Leg alle spullen terug waar ze horen en berg je schoolspullen op, op een plek waar je ze gemakkelijk terug kan vinden.

Kleine slaapkamer

Heeft jouw zoon of dochter nu echt een super kleine kamer? Combineer het bureau met het bed. Kies voor een hoogslaper. Op deze manier kun je onder het bed het bureau plaatsen. Je verspilt nu geen ruimte in de kamer, je gaat alleen de hoogte in. Ben je naar iets ander op zoek dan een hoogslaper? Kies dan voor een bedbank. Hierdoor heb je een chillplek, een slaapplek en indien nodig een werkplek in een.

Decoreren slaapkamer

Een slaapkamer is pas compleet als het leuk aangekleed is. Houdt het interieur van de slaapkamer simpel, maar ga los met de accessoires. Accessoires maken de kamer af. Denk aan: plantjes, fotolijstjes, spiegels, souvenirs, boeken etcetera. Een hele hoop mogelijkheden om de tienerkamer van jouw zoon of dochter compleet te maken.