RH bureaustoelen zorgen voor een betere prestatie en een optimaal comfort. Het lichaam wordt goed ondersteund op een ergonomische wijze. Het innovatieve design en de duurzaamheid zijn een groot pluspunt en kenmerkend voor een RH bureaustoel. Dit artikel geeft meer informatie.

Geschiedenis van RH bureaustoelen

Rolf Holstensson is de naam van de bedenker van RH. Hij realiseerde in het jaar 1977 de eerste producten. De bedenker had te maken met veel rugklachten na lang zitten en hij maakte de dappere beslissing hier verandering in te brengen. Hij ontwierp gaandeweg stoelen met een uitstekende ergonomie en een mooi design. Op deze wijze ontstonden de eerste baanbrekende RH bureaustoelen.

De bureaustoelen zijn inmiddels wereldwijd bekend bij fysiotherapeuten en professionals in de ergonomie. De stoelen bevorderen actief zitten en dit draagt bij aan een gezonde lichaamshouding. 

Het mechanisme van RH Bureaustoelen

Het mechanisme van de stoelen is zeer uniek te noemen. Er wordt gewerkt met een tweepuntsprincipe, deze bestaat uit een uniek scharnier mechaniek. Het unieke scharnier mechaniek zorgt er tevens voor dat het lichaam genoeg variatie aangeboden krijgt. Je lichaam wordt goed ontlast gedurende het zitten en bewegen. De basisinstellingen en de zithoek blijven altijd stabiel, het maakt niet uit of je achterover leunt of volledig rechtop zit. Op deze wijze kun je lang comfortabel zitten en het bevordert een goede concentratie. 

Welke eigenschappen heeft een RH bureaustoel?

1. Een verstelbare en goed ondersteunende rugleuning is onmisbaar voor een goede bureaustoel. Gelukkig biedt een RH bureaustoel volledige ondersteuning aan de rug en deze is volledig in te stellen naar wens en behoefte van je lichaam. De rugleuning kan zowel in hoogte als diepte worden versteld. Daarnaast wordt de lende uitstekend ondersteund en dit is cruciaal.

2. De zithoogte van een RH bureaustoel kan zo worden ingesteld dat je voeten bij het zitten volledig plat op de vloer kunnen. Je armen en benen kunnen eveneens in een hoek van 90 graden komen en dit heeft een voortreffelijke invloed op je zithouding.

3. De voorwaartse en achterwaartse kanteling van de zitting zijn volledig verstelbaar. Dit zorgt voor een optimale ondersteuning in iedere situatie.

Duurzaamheid RH bureaustoelen

De bureaustoelen van RH kenmerken zich ook door een zekere mate van duurzaamheid. Ben je toe aan een nieuwe rugleuning? Dan is het bij een RH bureaustoel absoluut niet nodig om een geheel nieuwe stoel te kopen. De rugleuningen, en ook de kussens voor het zitgedeelte zijn eenvoudig te vervangen, zonder enige vorm van gereedschap. De stoel is daarnaast zeer krachtig, en gemaakt om voor langere tijd mee te gaan. Alle onderdelen, zelfs de kleinere onderdelen van de RH bureaustoel zijn volledig recyclebaar.