Wat is het toch weer lekker weer buiten. De zomer is nog maar net begonnen en de zon draait al overuren. De dagen worden steeds langer en we krijgen allemaal zin om weer lekker in de tuin te gaan zitten. Maar voordat het zover is moet het terras natuurlijk wel nog even zomerklaar gemaakt worden. We geven je dan ook graag een paar handige tips zodat jij in no time ontspannen kunt genieten van het heerlijke weer.

Haal alles uit de schuur

Haal de tuinstoelen, de sierkussens en de parasol maar uit de schuur. Die spullen ga je zeker nodig hebben de komende weken. Door alle huidige materialen uit de schuur te halen en naast elkaar te zetten zie je precies wat je allemaal al in huis hebt. Zo weet je snel wat je eventueel nog nodig hebt en wordt het makkelijker om een indeling te maken. Als je dit hebt gedaan ben je klaar voor de volgende stap.

Grondige reiniging

Zet al die zomerspullen weer even aan de kant en begin aan de grondige reiniging van het terras. Na de winter kunnen de tegels vast een flinke schoonmaakbeurt gebruiken. Verwijder eerst al het losliggende vuil met een bezem en maak vervolgens de voegen tussen de tegels schoon. Als je vervolgens wat bleekmiddel in een emmer oplost, kun je dit mengsel gebruiken om de tegels schoon te schrobben. Als je het later afspoelt met een hogedrukspuit of de tuinslang ziet alles er weer helemaal als nieuw uit.

Planten en bloemen

Een nieuw seizoen vraagt natuurlijk om nieuwe planten en bloemen. En niet alleen in je interieur, maar ook op het terras zullen deze bloemen en planten prachtig staan. Gelukkig zijn ook de winkels klaar voor de zomer en zullen er de komende weken en maanden ontzettend veel aanbiedingen te vinden zijn op dit gebied. Hoe meer planten en bloemen hoe beter. Maar maak het niet te bont. Probeer bijvoorbeeld binnen een bepaalde stijl te blijven. Of verschillende kleuren op een mooie manier te combineren.

Verlichting

Waarschijnlijk ziet de tuin er nu al een stuk vrolijker en opgeruimd uit. Maar ‘s avonds wil je natuurlijk ook van je opgeknapte tuin genieten. Gelukkig is dit heel makkelijk op te lossen. Door wat leuke sfeerverlichting maak je de tuin een stuk gezelliger en daardoor is het ook nog eens mogelijk om ook in de avond in de tuin te zitten. Laat die borrels met vrienden of die bbq met familie maar komen!