Op het moment van schrijven is er een hittegolf aan de gang. Alle reden dus om je huis koel te willen houden. De standaard dingen zoals gordijnen dicht doen overdag kennen we nu wel. De eerste paar dagen houdt dit het huis ook wel koel, maar als de warmte eenmaal binnen zit is er geen houden meer aan. Daarom geven we hier een paar tips om warmte te voorkomen. 

Folie voor de ramen

Tegenwoordig bestaat er zoiets als warmtewerende folie. Dit is folie die je achter het raam kan (laten) plaatsen. Deze folie heeft als functie om warmte van buiten ook écht buiten te houden. Deze folie wordt dan ook vooral gebruikt bij ramen. Glas laat namelijk vrij gemakkelijk warmte door en meestal heeft niet iedereen bij ieder raam in zijn huis een rolluik of gordijn. Dan kan dus warmtewerende folie uitkomst bieden! Zeker met de hittegolven van tegenwoordig is dit zeker een optie om te overwegen.   

Schaf een airco aan! 

Deze tip kunnen we je uit eigen ervaring aanraden. Schaf zo snel mogelijk een airco aan! Misschien niet het slimst om dit tijdens een hittegolf te doen, want hoge prijzen. Maar zo in de maanden oktober tot en met mei kun je prima een goede airco aanschaffen voor een niet al te hoge prijs. Veel mensen plaatsen hun airco binnen en gebruiken de bijbehorende slang niet. Niet doen! Voor je het weet heb je de hele vloer blank staan. Maak daarom een houten plank in een klein kozijn en maak hier een gat in waar de slang van de airco doorheen kan. 

DIY airco met behulp van een ventilator

We snappen het, een airco is niet goedkoop. Vooral als je op kamers woont dan wil je geen honderden euro’s uitgeven aan een airco. Maar een koele kamer is dan wel gewenst! Daarom kun je met behulp van een ventilator (paar tientjes) een airco maken. Het enige dat je hoeft te doen is een aantal flessen met bevroren water voor de ventilator te plaatsen. Et voilà, koude lucht!