Het kiezen van een kleur voor aan de muur kan overweldigend zijn, zeker wanneer je niet de enige bent die het voor het zeggen heeft. Sommigen hebben zelfs een totaal andere kijk op welke kleur ze willen gebruiken dan hun kamergenoot, maar als je een paar suggesties in overweging neemt, kun je een keuze maken uit de verscheidenheid aan kleurovergangen die op de markt zijn. Het is uiterst belangrijk en fundamenteel in het algemene interieurontwerp van een huis. Kleuren kunnen een grote invloed hebben op het mentale en sociale welzijn. Er zijn eindeloze opties beschikbaar, dus voordat je de keuze kunt maken, zijn er tips die je helpen de perfecte muurverf binnen kleuren voor je interieur te kiezen.

Zoek een inspiratie

Je moet de juiste inspiratie hebben. Voordat je een beslissing neemt, maakt meer onderzoek het gemakkelijk om de juiste kleur te krijgen die je nodig hebt. Waarschijnlijk kun je het aan Google vragen of je bekijkt Pinterest. Daar krijg je inspiratie voor een kleur die bij jou in het oog springt. Zodra je ongeveer tien prachtige foto’s voor je hebt, beslis je welke bij je muur past.

Kies kleuren op basis van overgang van je muur en decor

Kleuren creëren sfeer. Daarom is het uiterst belangrijk om de kleurovergang van de kamer te overwegen, voordat je de uiteindelijke kleur selecteert. Of het nu een levendige eetzaal is, een luxe slaapkamer of een rustige studeerkamer, het kiezen van de juiste tonen is de sleutel om het geheel tot leven te brengen voor jezelf. Vergeet niet dat sommige kleuren, zoals rood, je psychologische zintuigen oproepen en niet erg rustgevend zijn.

Gebruik neutrale kleuren

Sommigen geven er de voorkeur aan geen felle kleuren te gebruiken. Simpele, neutrale kleuren mengen zich met veel tinten. Je kunt ze gebruiken, maar in het geval je voor een felle kleur kiest op de muur, zul je de rest van de woonkamer wat neutraler moeten houden. Heldere en elegante neutrale kleuren openen ruimtes en zorgen voor een schone, goed ontworpen look in je huis.

Verlichting

Iedereen is het erover eens dat verlichting een enorme invloed kan hebben op hoe de kamer eruit ziet. Licht kan een gekleurde ondertoon eruit halen, waardoor de kamers ‘s nachts en overdag heel anders ogen. Kortom, kleuren aan de muur thuis zien er op verschillende momenten van de dag anders uit met een ander lichtniveau.

Besteed aandacht aan details

detaillering en vloerafwerking kunnen je ook een hint geven over welke kleur je wilt gebruiken. Let dus op de permanente factoren in huis om je te helpen een keuze te maken om verfkleuren te kiezen.Test altijd je kleuren
Nadat je verschillende kleuren hebt geselecteerd die je overweegt, wordt het aanbevolen om testers te gebruiken om een ​​voldoende groot gebied op een paar verschillende muren te schilderen. Zo kun je zien hoe het licht het op verschillende tijdstippen van de dag raakt.

Bron: Verfsuper.com