Wanneer je een nieuwe vloer gaat leggen in je huis, moet je natuurlijk eerst een keuze maken uit de verschillende soorten vloeren. Welke vloeren zijn er allemaal? Er zijn veel verschillende vloeren te verkrijgen, daarom zetten we in deze blog een aantal voor je op een rijtje.

PVC-vloeren

PVC-vloeren lijken best wel op laminaatvloeren. Het verschil is dat PVC wel waterbestendig is en eventueel in de badkamer gelegd kan worden. PVC is daarnaast ook geschikt om te combineren met vloerverwarming, PVC heeft namelijk een goede warmtegeleiding. Er is geen speciaal onderhoud nodig en de vloer kan lang mee.

Laminaat 

Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende variaties. Daarnaast heeft het ook veel voordelen. Je kunt de vloer namelijk gemakkelijk zelf plaatsen, vaak kan dit met een lijmloos kliksysteem. Deze kun je zelf aan elkaar klikken en eventueel weer losklikken als je gaat verhuizen of de vloer gaat vervangen. Laminaat kan zelfs gelegd worden bovenop een bestaande vloer. Dat komt doordat laminaatvloeren zwevende vloersystemen zijn. Hierdoor kan de vloer zich aanpassen aan de luchtvochtigheid en de omgeving. 

Vinyl/Novilon

Vinyl wordt ook wel Novilon genoemd en is een vloerbedekking die bestaat uit veerkrachtige en soepele kunststof. Het bestaat uit verschillende lagen, zoals de glasvezellaag die dient als versterking en bescherming. Bovenop deze laag komt de decoratieve laag. Er kan eventueel een extra beschermlaag aan toegevoegd zijn wat zorgt voor resistentie tegen slijtage en krassen. Je kunt vinylvloeren in verschillende varianten krijgen. Je hebt de mogelijkheid om een vloer te kiezen dat lijkt op hout of op steen. Op die manier is het mogelijk om bijvoorbeeld een houtenvloer na te bootsen. 

Linoleum

Wil je een duurzame vloer? Dan is een linoleumvloer een geschikte keuze. Deze vloer is samengesteld uit grondstoffen die natuurlijk en hernieuwbaar zijn. Denk hierbij aan lijnolie, kalksteen en hars. Daarbij komt dat de vloer na gebruik ook volledig biologisch afbreekbaar is. Andere voordelen van deze vloer is dat het erg hygiĆ«nisch is, geluid en trillingen dempt en onderhoudsvriendelijk is. De prijs is daardoor wat hoger dan de rest van de vloeren, maar gaat wel lang mee. 

Parket

Parket is over het algemeen een hele bekende vloer en bestaat uit natuurproducten. Dit zorgt ervoor dat je er lekker op kan lopen en kleine beschadigingen eenvoudig te renoveren zijn. Parket bestaat uit massieve, houten planken. Parket kun je eigenlijk in elke kamer leggen, maar natte ruimtes kun je het beste wel vermijden. Parketvloeren kunnen namelijk niet goed tegen vocht. Onderhoud de vloer regelmatig met de juiste producten. Gebruik hiervoor de producten die geschikt zijn voor het materiaal waar het parket uit bestaat.Naast deze 5 soorten vloeren, zijn er nog veel meer soorten. Luxury Floors heeft een breed aanbod van vloeren. Daarnaast kun je er terecht voor inspiratie voor het kiezen van de juist vloer.